Umicore, bopro en Antwerpse Havengemeenschap winnaars Award 2012 for Best Belgian Sustainability Report

Source: Business & Society Belgium, 5 December 2012

Op 4 december 2012 mochten Umicore, bopro en Antwerpse Havengemeenschap een Award 2012 for Best Belgian Sustainability Report (ABBSR) in ontvangst nemen. Ze werden resp. bekroond in de categorieën grote en middelgrote ondernemingen, kleine ondernemingen en overige organisaties. Delhaize Groep, Cap Conseil en de vzw Vredeseilanden kwamen ook in de schijnwerpers als finalisten in dezelfde categorieën.
Deze prijs is het resultaat van een samenwerking tussen het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, het multi-stakeholders netwerk KAURI en Business & Society Belgium en wordt gesteund door de PODDO (Programmatorische Overheidsdienst Duurzame Ontrwikkeling). De ABBSR beloont de organisaties die naast hun financieel-economische gegevens ook op een transparante manier rapporteren over hun sociale en milieugegevens.

58 bedrijven of organisaties die actief zijn in België, waarvan 15 leden van ons netwerk, namen deel aan deze editie van de ABBSR. De jury, samengesteld uit 15 academici en vertegenwoordigers van de socio-economische wereld, nam hun verslagen door aan de hand van selectiecriteria gebaseerd op de Global Reporting Initiative (GRI).