De guidelines van Global Reporting Initiative (GRI) komen beschikbaar in het Nederlands!

Source: DHV, 15 October 1999

De draft guidelines voor een sustainability report van het Global Reporting Initiative (GRI) komen binnenkort in het Nederlands beschikbaar. Het adviesbureau DHV, actief op het gebied van duurzaam ondernemen en milieuverslaggeving, en de Vereniging van Beleggers in Duurzame Ontwikkeling (VBDO) hebben hiertoe het intiatief genomen. Zowel DHV als VBDO participeren in het wereldwijde GRI-intiatief. De vertaling in het Nederlands komt tot stand door sponsoring van SNS Asset Management en ASN Bank, banken actief op het gebied van duurzaam beleggen.
Binnenkort wordt de Nederlandse versie aan het Nederlandse bedrijfsleven, overheden en andere  stakeholders in een workshop aangeboden. Nadere informatie hierover volgt spoedig. De GRI-guideline is reeds in veel talen beschikbaar. De Nederlandse versie zal na publicatie (auteursrechten liggen bij CERES, de initiatiefnemer van GRI) op de officiele GRI-website online beschikbaar worden gesteld.
SHELL is het Nederlandse bedrijf dat officieel als pilot-testbedrijf de concept GRI guidelines zal gaan testen door conform deze standaard haar nieuwe sustainability rapport op te stellen. Daarnaast zijn nog ruim 20 andere bedrijven wereldwijd de standaard aan het testen. Zoals eerder gemeld in deze nieuwsrubriek zijn de eerste op GRI gebaseerde rapportages reeds beschikbaar.
DHV en VBDO hopen hiermee het Nederlandse bedrijfsleven actief te stimuleren haar publieks-milieuverslagen (deels) te baseren op GRI. De meeste bedrijven die DHV advisert rond het opstellen van milieuverslagen gaan hun publieksverslag grotendeels invullen conform de GRI-standaard.

Global Reporting Initiative