Nancy Kamp-Roelands krijgt Alfred Coini-prijs voor proefschrift milieuverslaggeving

Source: Ernst & Young, 20 January 2004

Dr. Nancy Kamp-Roelands krijgt vandaag in Amsterdam de Alfred Coini-prijs 2003 uitgereikt uit handen van professor L.C. van Zutphen. Toekenner van deze prijs is de Maatschappij tot nut der Israëlieten in Nederland.
De tweejaarlijkse prijs beloont de beste publicatie op het gebied van accountancy of bedrijfskunde met een oorkonde en 2.500 Euro. Dr. Nancy Kamp-Roelands ontvangt de prijs voor haar proefschrift Towards a framework for auditing environmental reports. Het proefschrift geeft een raamwerk voor de controle van milieuverslaggeving en legt daarmee een link tussen theorie en praktijk.

Volgens De Maatschappij tot nut der Israëlieten is het onderwerp van het proefschrift actueel en relevant voor zowel de wetenschap als de praktijk en heeft dr. Nancy Kamp de materie uitstekend beschreven. Het volledige juryrapport wordt openbaar gemaakt tijdens de prijsuitreiking.

Dr. Nancy Kamp-Roelands is de eerste vrouw die de Alfred Coini-prijs uitgereikt krijgt. De Maatschappij tot nut der Israëlieten in Nederland besloot deze prijs midden jaren negentig van de vorige eeuw in te stellen ter nagedachtenis van Alfred Coini. Alfred Coini had een grote staat van dienst binnen de Joodse gemeenschap en was actief lid van de Maatschappij.

Dr. Nancy Kamp-Roelands is senior manager bij Ernst & Young. Als register-accountant is zij gespecialiseerd in milieu en sustainability. Naast het prijswinnende proefschrift publiceerde zij onder andere in haar hoedanigheid als secretaris voor de Raad voor de Jaarverslaggeving, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een handreiking voor maatschappelijke verslaggeving voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ook is zij sinds 1995 afgevaardigde in de Europese Federatie van Accountants. Dr. Nancy Kamp-Roelands wendt het prijsbedrag aan voor verder onderzoek.